rooibos vlakbij de cedergebergte

Rooibos groeit in Zuid Afrika in een bergachtige omgeving vlakbij de Cederberg, op ca. 300km van Kaapstad. Het droge landschap verrast met immense open vlaktes, rijke flora en founa en uitzonderlijke rotsformaties.In een ruige en afgelegen omgeving

De rooibos heeft te maken met hoge temperatuursverschillen waardoor er een sterke plant ontstaat. Vanwege de droogte heeft de plant wel wortels tot 3 meter.

 


Geeft-een-unieke-smaak

De hoogte, bodemstructuur, het microklimaat en de aanwezige flora en fauna van deze regio hebben een grote invloed op de superieure kwaliteit en aroma van de geoogste natuurlijke rooibos.

herkomst dassie cederberg
dassie rooibos espresso shotje

Productieproces


In de late zomermaanden (op het zuidelijk halfrond) februari en maart worden de rooibos zaadjes geplant. Na 18 maanden wordt de rooibos geoogst. Hierna wordt de rooibos gekneusd om het fermenteerproces te bevorderden. Vervolgens word de rooibos lucht gedroogd en bewaterd en in kleine batches apart gelegd om te laten fermenteren. Een proces van oxidatie vind plaats waar de rooibos zijn groene kleur verruild voor zijn karakteristieke baksteenrode kleur en ontwikkeld het zijn karakteristieke smaak en zoete aroma.

Na het fermenteren wordt de rooibos gedroogd in de hete Afrikaanse zon. Na het drogen wordt de rooibos naar de leverancier (Rooibos Ltd) gebracht voor verdere verwerking. Hier wordt de rooibos gefilterd naar lengte, kleur, smaak en aroma. Dit garandeert een uniforme standaard van hoge kwaliteit gegarandeerd door Rooibos Ltd in nauwe samenwerking met de lokale plantages. De rooibos espresso is enkel een extra vorm van versnijden (grinden) waardoor je een hele fijne mix krijgt die lijkt op gemalen koffie.

lijn

1. Planten

Dit gebeurt in de late zomermaanden in februari en maart

2. oogsten

Na 18 maanden wordt de rooibos geoogst

3. kneuzen

De rooibos wordt gekneusd om het fermenteerproces te bevorderden

4. Fermenteren

Na het fermenteren wordt de rooibos gedroogd in de hete Afrikaanse zon

5. drogen

Dit gebeurt in de late zomermaanden in februari en maart

6. Selecteren en snijden

Alleen de hoogste kwaliteit rooibos wordt geselecteerd. De rooibos wordt dan extra fijn gesneden waardoor je een hele fijne mix krijgt die lijkt op koffie

homebutton
rosbosbakkie-proeven